Print

» Teated metsast

Rattameistrivõistluste avapäev tõi Pärnu Kalevi`le kaks kulda (Pärnu Postimees)

Võrumaal Rõuges peetakse Eesti meistrivõistlusi jalgratturite maanteesõidus. Esimesel päeval sõideti eraldistardist, pooled jagatud kuldmedalitest teenisid Pärnu Kalevi ratturid.
Meesjuunioride ehk U18 klassi temposõidumeistriks kuulutati Siim Saavik, kes läbis 25 km keskmise kiirusega 42,78 km/h. Neljas oli Vändra Viko esindaja Kristen Kivistik, kuues võitja klubikaaslane Kevin Lippe.
U23 klassi kuld kuulus Karlo Aiale Pärnu Kalevist, tema läbis 40 km keskmise kiirusega 44,36 kilomeetrit tunnis. Sama klubi mees Timmo Jeret, kellelt treenerid lootsid hoopis medalit, oli minutilise kaotusega neljas.
Eile läksid Pärnu kalevlased Siim Saavik ja Kevin Lippe ning Vändra Viko noormehed Kristen ja Gert Kivistik jahtima grupisõidumedalit.
Esimese võistluspäeva suurim huvi valitses muidugi selle vastu, kas kõvem temposõitja on mullune meister Rein Taaramäe või hiljuti Šveitsi velotuuril eraldistardist kuues olnud ja lõpuetapi võitnud Tanel Kangert. Või suudab äkki keegi, näiteks Gert Jõeäär või Rene Mandri neile vastu hakata?
Vändra kooli omaaegsed pinginaabrid ja Erich Perneri õpilased Taaramäe ning Kangert olid siiski klass omaette, Mandri võitles end lõpuks pronksile. Kuld kuulus endalegi kergeks üllatuseks head sõitu teinud Taaramäele.
“Rein rääkis, et oli hea tunne olnud, proffidega sõites võinuks ta olla kümnenda koha piirimail,” rääkis Pärnu Kalevi treener Kaido Juurik Rõugest.
Pärnu kalevlased osalesid hiljutisel Saaremaa velotuuril, kus saagiks jäi kaks teist kohta etappidel.

 

“Teisel etapil Tartust Viljandisse sai Karlo Aia väikse pundiga eest ära ja lõpetas teisena, viimasel päeval õnnestus sama Timmo Jeretil,” rääkis treener Juurik. “Võistkondlikult kaotasime ühel etapil kummide purunemise tõttu palju aega ja seepärast konkurentsis ei püsinud.”